۱۳۸۹ خرداد ۶, پنجشنبه

صلیب سرخ به طالبان آموزش پزشکی می دهد


صلیب سرخ بین الملل در گزارش عملکرد خود در افغانستان از اقداماتی در زمینه کمک به طالبان برای امدادرسانی به مجروحان جنگ خبر داده است.

کمیته بین المللی صلیب سرخ در گزارشی گفته است که به عنوان بخشی از فعالیت های بشردوستانه خود در جریان درگیری های مسلحانه جاری در افغانستان "آموزش های مقدماتی و تجهیزات کمک های اولیه را در اختیار افراد مسلح و غیرنظامیان ساکن در مناطق درگیری" قرار داده است.

در این گزارش آمده است که در ماه آوریل سال جاری، این نوع امکانات در اختیار "بیش از یکصد تن از افراد نهادهای امنیتی، بیش از هفتاد تن از اعضای گروه مخالفان مسلح، رانندگان تاکسی فعال در زمینه حمل مجروحان، امدادگران کمک های اولیه و کارکنان خود این نهاد قرار گرفت."

به این ترتیب، علاوه بر ماموران و کارکنان نهادهای دولتی، افراد طالبان نیز از خدمات صلیب سرخ بین الملل در زمینه کمک به زخمی های درگیری های مسلحانه برخوردار شده اند.

همچنین، در غیاب امکانات کافی حمل و نقل بیمار و زخمی با آمبولانس، ظاهرا رانندگان تاکسی با برخورداری از آموزش ها و تجهیزات کمک های اولیه، در برخی از مناطق درگیری در زمینه انتقال بیماران و مجروحان به مراکز درمانی نقش مهمی ایفا می کنند.

در مقدمه این گزارش آمده است که برخوردهای مسلحانه در افغانستان آسیب جدی به شبکه خدمات درمانی در سرتاسر این کشور وارد کرده به نحوی که ساکنان برخی نقاط حتی از خدمات کمک های اولیه نیز برخوردار نیستند چه رسد به امکانات پیشرفته انجام صلیب سرخجراحی های پیچیده.

به گفته صلیب سرخ بین الملل، حتی در مواردی هم که امکانات درمانی در منطقه ای وجود دارد، استفاده از آنها همیشه آسان نیست و به عنوان مثال، به وضعیت منطقه مارجه در جریان عملیات اخیر نیروهای بین المللی و افغان علیه شورشیان طالبان، موسوم به عملیات مشترک، اشاره می کند.

در این گزارش به نقل از یکی از ماموران کمک های اولیه آمده است که "حتی زمانی که درگیری مسلحانه در منطقه ای پایان می یابد، برای انتقال بیماران نزد پزشک با دشواری روبرو هستیم؛ مین گذاری مسیرها، استقرار پاسگاه های بازرسی و به طور کلی، شرایط نا امن، مانع از آزادی رفت و آمد می شود."

همچنین، یک راننده تاکسی که به طور مرتب زخمی های درگیری های مسلحانه را به مراکز درمانی حمل می کند گفته است که زندگی بسیاری از بیماران و زخمی ها به دلیل همین موانع به مخاطره می افتد و افزوده است که گاه انتقال فرد بیمار به بیمارستان به جای دو ساعت، شش یا هفت ساعت به طول می انجامد.

واکنش به گزارش

هنوز مقامات دولت افغانستان و نیروهای بین المللی یاری امنیتی افغانستان - آیساف - رسما به گزارش کمیته بین المللی صلیب سرخ واکنش نشان نداده اند و مشخص نیست که آیا ارائه خدمات درمانی به شورشیان از طریق آموزش کمک های اولیه را به عنوان بخشی از فعالیت بی طرفانه این کمیته در شرایط جنگی تایید می کنند یا نه.

گزارش کمیته بین المللی صلیب سرخ فعالیتهای خود در افغانستان را شرح داده است

کمیته بین المللی صلیب سرخ - که معمولا از آن با عنوان صلیب سرخ بین الملل هم نام برده می شود - یک نهاد بشردوستانه مستقر در کشور سوئیس است که در کنار فدراسیون سازمان های ملی صلیب سرخ و هلال احمر، بخشی از نهضت بین المللی صلیب سرخ را تشکیل می دهد.

صلیب سرخ بین الملل در سال 1863 با هدف کمک به آسیب دیدگان در صحنه نبرد تشکیل شد و کشورهای امضا کننده معاهدات ژنو، ناظر بر مقررات زمان جنگ، نقش بشردوستانه این نهاد در شرایط جنگی را مورد قبول قرار داده اند.

از جمله، ماموران، مراکز و خودروهای این نهاد که با آرم خاص آن مشخص می شوند هنگام حضور در صحنه عملیات نظامی، از تعرض طرف های درگیر مصون هستند و اجازه کمک به زخمی ها و سایر آسیب دیدگان را بدون توجه به ارتباط آنان با طرف های درگیر دارند.

این کمیته همچنین در زمینه جمع آوری اسامی و محل نگهداری اسیران جنگی، بازدید و اطلاع رسانی در مورد وضعیت آنان در اردوگاه های اسرا فعالیت دارد.

کمیته بین المللی صلیب سرخ خود را "یک نهاد بی طرف و مسقل برای حمایت و کمک بشردوستانه به قربانیان جنگ و سایر انواع عملیات خشونت آمیز" معرفی می کند.

این کمیته در گزارش اخیر خود در باره افغانستان، به اقداماتی مانند تاسیس و حمایت از تعدادی مراکز درمانی، آموزشی و بازپروری و همچنین بازدید از بازداشتگاه ها و فراهم کردن امکان ارتباط بازداشتیان با خانواده هایشان، کمک به ارائه خدمات بهداشتی و توزیع مواد غذایی و بذر در میان آسیب دیدگان از جنگ و بلایای طبیعی هم اشاره کرده است.

صلیب سرخ بین الملل در بخشی از این گزارش به خصوص بر فعالیت در زمینه "یادآوری به طرف های درگیر در مورد وظیفه آنها در حفاظت از غیرنظامیان" به عنوان بخشی از تلاش های اساسی این نهاد برای "پشبرد تبعیت از قوانین بشردوستانه بین المللی در سرتاسر جهان" تاکید نهاده است.

برخی نهادهای بین المللی پیش از این از جنبه هایی از عملیات نیروهای بین المللی در افغانستان، مانند آسیب دیدن غیرنظامیان در جریان حملات نظامی، و همچنین اقدامات طالبان مانند بمب گذاری در مناطق شهری بدون توجه به حضور شهروندان عادی انتقاد کرده اند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

از اینکه نظر می دهید از شما متشکریم.
نظر دادن شما باعث دلگرمی ماست.